You are here: Anasayfa Haberler SINIF İÇİ ETKİNLİKLER SOĞANLI BEBEKLERİ
SOĞANLI BEBEKLERİ

gulefsan 11

OKULUMUZUN 5.SINIF ÖĞRENCİLERİ TÜRKÇE DERSİNDE 'SOĞANLI BEBEKLERİ 'METNİ ÇERÇEVESİNDE TASARLADIKLARI SOĞANLI BEBEKLERİNİ SINIFA GETİREREK SUNUM YAPTILAR.

SOĞANLI BEBEKLERİN HİKAYESİ;

Yaşlı bir ninenin torununa bir bebek yapmasıyla başlar hikaye… Yoksulluk içinde yaşayan bir ailenin annesi ve babası ölen çocuklarına bakmakla yükümlü olan ninenin bir hikayesidir bu. Çocukları eğlendirmek adına bir tahta parçasına çaput bez bağlayarak bugünkü şeklinden biraz uzak çok daha basit şekilde bir bebek yapar. Bu bebekle oynayan çocuğu gören bir turist bebeği çok beğenir ve almak ister. Bebeği vermek istemedikçe çocuk turist daha fazla para teklif etmeye başlar. Nihayetinde de o bebeği alır. İşte o gün bugündür. Bölge halkının geçim kaynağı olmuştur bu bebekler.

ATATÜRK KÖŞESİ

SERTİFİKALARIMIZ