You are here: Anasayfa Rehberlik Servisi
REHBERLİK SERVİSİ

* REHBERLİK HAKKINDA *

Psikolojik Danışma ve Rehberlik;okulda başarı ve akademik gelişme ,bireysel ve toplumsal ilişkiler, kişisel, eğitsel ve mesleki gelişim alanlarında grupla veya bireysel olarak öğrencilere, ihtiyaçlarını karşılamaları, sorunlarını gidermelerinde sistemli ve profesyonel bir yardım süreci ve hizmetidir..

Okullara rehberlik hizmetlerinin girmesi dünyada yaşanan belli değişme ve gelişmelere dayanmaktadır. Toplumsal ve ekonomik gelişmeler sonucu toplumların ve bireylerin değer yargılarında değişmeler meydana gelmiştir.

Demokrasi ve insan hakları konularındaki ilerlemeler eğitimde fırsat eşitliğinin gündeme getirmiş,öte yandan psikolojinin sunduğu bilimsel gerçekler insanlar arasında bireysel ayrılıklar bulunduğu ve kişilerin ilgi,yetenek ve değerlerinin birbirinden farklı olduğunu ortaya koymuştur. Bu gelişme, eğitim kurumlarındaki programların bireysel farklılıklara uygun çeşitlilikte olmasını ve öğrencilerin kendilerine uygun programlara yerleştirilirken psikolojik danışma ve rehberlik yardımı almalarını gerekli kılmıştır.

Rehberlik,kendini anlaması,problemlerini çözmesi,gerçekçi kararlar alması,kapasitelerini geliştirmesi, çevresine dengeli ve sağlıklı bir uyum yapması ve böylece kendini gerçekleştirmesi için uzman kişilerce bireye yapılan psikolojik yardımlardır.

Bu özelliklere sahip bireyler yetiştirmek için okullarda rehberlik servisleri, öğretmenler ve aileler sürekli iletişim halinde üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeli ve bunu yaparken de bireyi merkeze alan yaklaşım tarzını benimsemelidirler.

ATATÜRK KÖŞESİ

SERTİFİKALARIMIZ