MATEMATİK
Özel İbrahim Yücel Anadolu ve Fen Lisesinde matematik çalışmaları, müfredat konularının yanında öğrencilerimizin problem çözme becerilerini kullanabilmelerine, teknoloji-matematik entegrasyonu sağlayabilmelerine fırsat verecek şekilde tasarlanmıştır.
Öğrencilerimizin matematiksel becerileri; eleştirel düşünme, teknolojiyi etkin kullanma, sebep sonuç ilişkileri kurma ve analiz, vb. becerileri ile bütünlük içinde değerlendirilir.
Özel İbrahim Yücel Anadolu ve Fen Lisesinde matematik dersleri zenginleştirilmiş, genişletilmiş bir müfredat ile uygulanır. Okulumuzda matematik ve geometri dersleri iki farklı programla yürütülmektedir.
Matematik programımızda, proje ortaya koyma, TYT AYT çalışmaları yapılır
Anadolu ve Fen Lisesinde matematik derslerinde öğrencilerimizin gelişimsel süreçlerini takip etmek, bireysel eksikliklerini iyileştirmek amacıyla her öğrenciye eksik olduğu kazanım ve konudan çalışma göndermemize olanak sağlayan dijital soru bankası kullanılmaktadır. Bu dijital fırsatlar dışında eksikleri konu bitmeden tespit edilerek bireysel çalışmalar yapılmaktadır.
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI
Türk Dili ve Edebiyatı zümresi olarak bilgi okuryazarlığını, yaratıcı düşünmeyi, problem çözme ve iletişim becerilerini, insani duyarlılığı, evrensel bakış açısını odağına alarak metin merkezli bir eğitim anlayışını benimser ve hem MEB hem de genişletilmiş ek programlarla en yüksek başarıya ulaşmayı hedefleriz.
Öğrencilerimizin;
• Sözlü, yazılı Türk ve dünya kültür ürünleri yoluyla, ulusal ve evrensel değerlerin farkında; tüm kültürlere, farklılıklara, inançlara saygılı,
• Gazete, kitap, dergi, müzik, sergi, film, tiyatro oyunu, teknoloji vb. kaynaklardan yararlanarak bilimsel, eleştirel,yaratıcı düşünme yolları kazanmış üretken
• Sanata ve doğaya; dünyadaki ve ülkesindeki olaylara karşı duyarlı, günceli takip eden, entelektüel bakış açısına sahip gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz.
SOSYAL BİLGİLER
Özel İbrahim Yücel Anadolu ve Fen Lisesi Sosyal Bilimler Bölümü; Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, içinde yaşadığı toplumu ve dünyayı bütünsellik içinde algılayan, karşılaştığı sorunlara çözüm önerileri getirebilen bireyler yetiştirmeyi amaçlar.
TARİH
COĞRAFYA
FELSEFE
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
FEN BİLİMLERİ
Fen Bilimleri Programı ile Öğrencilere,
Bilimsel fikirleri değerlendirmek, sentezlemek, problem çözmek, doğru analiz ve hesaplama yapabilmek ve sonuçları uygun şekilde sunmak becerileri edindirmek
Birey, çevre ve toplum arasındaki karşılıklı etkileşimi fark etmek ve toplum, ekonomi, doğal kaynaklara ilişkin sürdürülebilir kalkınma bilincini geliştirmek,
Fen Bilimleri dersleri eşit ağırlık seçecek öğrenciler için 11. Ve 12. Sınıfta TYT sınav müfredatı kapsamında verilmeye devam edilecektir. Sayısal öğrenciler MEB müfredatına ek ders saatleri (fizik kimya biyoloji) ile üst düzey eğitim almaları, soru çözüm saatleri ile pekiştirmeleri sağlanmaktadır. Tüm öğrencilerin bir projeye dahil olması amaçlanmaktadır.
FİZİK
KİMYA
BİYOLOJİ
FEN BİLİMLERİ LABORATUVAR ÇALIŞMALARI
KİMYA
AKADEMİK ÇALIŞMALARIMIZ
1.DANIŞMANLIK HİZMETİ: Öğrenci, veli ve öğretmenlerimize YKS hazırlık sürecinde bireysel danışmanlık hizmeti verilmektedir. Sınav içeriği, puan analizleri, sınav taktikleri, tercihler ve meslek seçimi konularında çalışmalar yürütülmektir.
2.YOĞUNLAŞTIRILMIŞ HAZIRLIK EĞİTİMİ: Üniversite Hazırlık Programımız ağustos ayında yoğunlaştırılmış ders programıyla başlar, eğitim-öğretim yılının belirli dönemlerinde artırılmış ders saatleri ve etütlerle devam eder. ÖSYM’nin sınav tarihine kadar bu yoğun çalışma programları sürdürülür.
3.HAFTANIN 6 GÜNÜ EĞİTİM: Öğrencilerimiz; okulun akademik programıyla birlikte cumartesi günleri dâhil haftanın 6 günü devam eden kapsamlı bir eğitim programına dahil olarak yıl boyunca YKS/Üniversite hazırlık eğitimi alırlar.
4.ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DESTEĞİ: Öğrencinin konu ve kazanım eksikliklerini tespit eder, onları giderecek pekiştirme materyallerinin hazırlanması için öğretmenlere veri sağlar. Öğrencilerimizin de çalışma programlarını daha dengeli hazırlayabilmeleri için öncülük eder.
5.TÜRKİYE GENELİNDE DENEME SINAV PROGRAMLARI: Türkiye genelinde YKS sınav sisteminin nabzını tutan, yayın çeşitliliği doğrultusunda öğrencilerimize giderek yoğunlaşan deneme sınav programı uygulanır. Tüm YKS Deneme sınavlarıyla bilirlikte sınav takvimi doğrultusunda uygulanan Bölüm Sınavlarında Türkiye genelinde değerlendirilerek okul yönetimine, YKS Kuruluna, öğrenci-velilerimize geri bildirimlerde bulunarak, sonuç değerlendirmesi yapılır.
6. (ETÜT) ÇALIŞMALARI: Etütlerde, öğrencilerin eksiklerine göre gerek gurup çalışmaları gerek bireysel soru çözümleri yapılır. Öğrencilerimizin anlatılan konuları pekiştirmesi ve eksiklerini tamamlaması için çalışmalar yürütülür.
7.BİREYSEL MENTÖRLÜK SİSTEMİ: Sınavlara hazırlanan her öğrenci, konu ve kazanım eksikliğini giderecek uygulamalara, motivasyona, ilgiye ve desteğe ihtiyaç duyarlar. İşte tam bu noktada; Sınav Koordinatörlüğümüz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi ve mentör öğretmenlerimiz devreye girerler. Bu ekip çalışmasında öğrencilerimize danışmanlık yapılarak konu ve kazanım eksikliğini giderecek şekilde çalışma programları oluşturularak onlara rehberlik edilir. Bu çalışmalarla; öğrencilerimizin motivasyonları artırılarak, sürdürülebilir bir çalışma programının da takipçisi olunur.
8.ÖDEV TAKİP SİSTEMİ: Ödevler, öğretmenler tarafından kontrol edilir, öğrencinin öğrenme eksiklerinin tamamlanması sağlanır.
9.YKS KURUL TOPLANTILARI: Haftalık olarak öğrencilerimizin akademik durumları, Sınav Koordinatörlüğü tarafından ölçme değerlendirme biriminden alınan raporlarla ve haftalık öğrenci görüşmeleri ve takipleri doğrultusunda yapılan çalışmalar, YKS Öğretmenler Kurulunda paylaşılır.
YKS Öğretmenler Kurulunda her öğrencinin bireysel gelişimleri takip edilir. Öğrencinin sınıf içi öğrenme tutumları, motivasyonu, ders çalışma yöntem ve taktikleri, sınav analizleri, ders takipleri, ödev performansları değerlendirilerek, öğrenciler hakkında bilgi paylaşımında bulunulur. Toplantı sonunda alınması gereken tedbirler belirlenir ve uygulanır. İlgili taraflara geri bildirimlerde bulunulur.
10.HAFTALIK PLANLAMA GÖRÜŞMELERİ VE TAKİP PROGRAMLARI: Öğrencilerimizle haftalık olarak sürecin takibi amacıyla Sınav Koordinatörlüğü ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi tarafından görüşmeler yapılır. Öğrencilerin plan ve programları takip edilir, öğrenme eksikleri konusunda geri bildirimler verilir. Sınav hazırlık stratejilerinin belirlenmesi ve yürütülmesi, performans takibi, sınav kaygısı, yükseköğretim programları hakkında bilgiler verilir.
11. TAKİP PROGRAMLARI: Velilerimizle periyodik olarak, sürecin takibi amacıyla planlamalar yapılarak görüşmeler planlanır.
Bu görüşmeler; Sınav Koordinatörlüğü ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi tarafından yürütülür.
Sınav hazırlığı ile ilgili velilerimizle yürütülen süreç değerlendirme toplantılarında; sınav hazırlık stratejileri, programın yürütülmesi, performans takibi, sınav kaygısı ve yükseköğretim programları gibi konularda bilgilendirmeler yapılır.
12.ÜNİVERSİTE SINAV BAŞVURU İŞLEMLERİ VE TERCİHLER:
Üniversite sınav başvuru işlemleri, sınavın uygulama esasları, kurallar ve tercih danışmanlığı yürütülür.Yurt içi ve yurt dışı üniversiteler arası geçiş, merkezi yatay geçiş, çift ana dal, yan dal gibi konularla Üniversite hazırlık birimimiz ve okul idaremiz birlikte çalışarak öğrenci ve velilerimize danışmanlık yaparlar.
Öğrencilerimize başvuru ve tercih döneminde bireysel randevular verilerek, tercih danışmanlığı hizmeti verilir. Öğrencilerin kararsızlıklarının giderilmesi, yapabilecekleri tercih ve teknik hataların önüne geçilmesi görüşmeler sırasında tespit edilerek, düzeltilir.Üniversite ve bölüm tercihlerinde öğrencilerimize, belli hedeflere daha sonraki yıllarda da ulaşmalarını sağlamak için üniversitelerin transfer ve çift ana dal bilgileri ile yurt dışı imkanları hakkında bilgiler verilerek onlara ve ailelerine danışmanlık yapılır